דמיינו טיול של אחה"צ באחד מרחובות הקניות בלונדון. חלון ראווה. תיק במראה קלאסי, מהודר. בתוך החנות. אוחזים בתיק על מנת לבחון אותו. מותחים את הרצועות, בוחנים את התיפורים. אולי אפילו מריחים קצת את העור. כעת אתם פותחים את התיק על מנת לבחון את חלקו הפנימי, ומגלים פתקית מחוברת לרוכסן בחלקו הפנימי של התיק עם כיתוב בנוסח "רוצה תיק גדול יותר? משיכת הרוכסן תכפיל את גודלו :-)"
מה פתקית כזו בעצם יכולה לעשות? המון! – לכוון מה לעשות, איך לעשות, לעורר אותנו להמשיך לחקור, להפתיע ואף להעלות חיוך… ובעצם ליצור חווית קנייה קצת אחרת מעוד ביקור שגרתי בחנות, שהרי כל ההבדל טמון בפרטים הקטנים.
אם ניקח "פתקית" זו לעולם ה- WEB, המקבילה הווירטואלית שלה תהיה ה- Micro copy.
"קופי" הוא החומר הטקסטואלי שממנו עשויים אתרים. "מיקרו" הוא הדברים הקטנים.
במילים אחרות, כידוע, התוכן הוא המנוע של אתר האינטרנט. זו הסיבה שבגינה אתם קוראים (או יותר נכון סורקים) מאמר זה, או ממשיכים לצבור קילומטרז' של שעות בחשבון הפייסבוק שלכם.
בין האתר ובין התוכן נמצא את ה- Micro copy.
מהו Micro copy?
בשנים האחרונות מושג חדש צץ בעולם השיווק והפרסום: המיקרו-קופי. בעוד "קופי" (מלשון 'קופירייטינג') מתייחס למשפטים שיווקים ופרסומיים שמטרתם להניע לפעולה, המיקרו-קופי מתעסק בעיקר במילים הקטנות, שלפעמים אנו לא מייחסים להן מספיק חשיבות, אך כשהן מופיעות במקום הנכון ובצורה הנכונה באתר – הן בדיוק אלו שעושות את ההבדל.
מטרתו של המיקרו-קופי להניע את המבקרים באתר לפעולה, להנחות, לרגש כשצריך, להסיר חסמים שמעכבים את ביצוע הפעולה, לשפר את השמישות ואת ההמרות ולפעמים גם להצחיק. הוא מחבר את המשתמשים למותג (engagement), מעשיר את החוויה ופותר חיכוכים עוד לפני שקרו.
לרוב מדובר בטקסטים קצרים או במילים בודדות, המשובצות בנקודות שונות באתר ומסייעים למשתמשים במהלך השיטוט באתר. מיקרו-קופי מסייע לנו לבצע פעולות באתר, להתמצא בו, להבין אותו טוב יותר ולעיתים פשוט להוסיף סוג של "טוויסט" (במובן החיובי של המילה) לחוויית הביקור באתר.
לדוגמה:
מעבר לכך, מיקרו-קופי גם משקף את אופי הארגון ואת ערכיו. מיקרו-קופי שמסביר את מה שצריך להסביר, תוך כדי שיקוף האופי של הארגון, מראה ללקוחות פוטנציאליים / עובדי הארגון כי מדובר בערכים אותנטיים שבאים לידי ביטוי באתר או בפורטל הארגוני, ובכך תורמים לחיזוק מסרים אלו.
מיקרו-קופי טוב מעביר את המסר באופן ברור, פשוט ובנימה המתאימה ביותר לסיטואציה.
לדוגמה – דף התודה באחד האתרים שלנו:
ה- Micro-Copy איננו חדש, יחד עם זאת, השימוש בו מתפתח ומשתדרג ולובש צורות נוספות ומגוונות והוא אף זוכה להתייחסויות רבות בסקירות שונות בנוגע למגמות עיצוב האתרים ל 2019.
לסיכום, Micro Copy, קטנים? כן. לא חשובים? ממש לא!
אלו הם הפרטים הקטנים שישדרגו את חווית המשתמש באתר ויוסיפו את הערך המוסף והייחודי באינטראקציות שבין האתר, התוכן והמשתמשים.
חייבים Micro copy יצירתי ותוכן איכותי? דברו איתנו